Is Song Pop het nieuwe Draw Something?

juli 9, 2012 Entertainment No Comments

De wind was even gaan liggen na de rage van zowel Wordfeud als Draw Something. Deze spellen werden wereldwijd immens populair, net als ook met Angry Birds het geval was. Nadat we even niets meer vernomen hebben van zo een populair spel lijkt er een nieuw smartphone spel in opkomst.

De naam van dit nieuwe spel is Song Pop en het wordt op dit moment door twee miljoen mensen per dag gespeeld, het wint dan ook in korte tijd aan enorme populariteit.

Song Pop is sinds eind mei 2012 te downloaden op iOS- en Androidtoestellen. Gebruikers hiervan doen mee aan een muziekquiz die bestaat uit vijf vragen per ronde. Aan de hand van fragmenten moeten de deelnemers zo snel mogelijk raden van welke artiest het nummer is of wat de titel is.

Er wordt telkens gestreden tegen één tegenstander. Het leuke hiervan is dat je tegenstander zowel een willekeurig persoon kan zijn als een vriend. Dit omdat je het spel kunt koppelen aan je Facebookaccount.

De bewering van Techcrunch, de maker van Song Pop, die zegt dat meer dan twee miljoen per dag dit spel spelen wordt ondersteund door gegevens van AppData dat dagelijks 1,9 miljoen gebruikers meet.

CEO Mathieu Nouzareth denkt dat het spel zich kan onderscheiden door het competitieve element. Draw Somehting werd op het hoogtepunt door 15 miljoen mensen per dag gespeeld, zullen dit ook de verwachtingen voor Song Pop zijn?

Door deze nieuwe populariteit blijkt dat de interesse van de wereldwijde app-gebruikers gevarieerd is. Zowel avontuur spelletjes, muziek spelletjes, breinbrekers en teken spelletjes zijn populair, wat zal de volgende categorie worden?

Bron: Nu.nl

Top

Copyright © 2011 All Rights Reserved.