iPad 3 is The New iPad

maart 28, 2012 Technologie No Comments

Op 20 maart liet Apple weten dat er in drie dagen tijd meer dan drie miljoen nieuwe iPads zijn verkocht. Dat betekent dat er ongeveer een miljoen iPads per dag over de toonbank vlogen. Hiermee is het volgens Apple de meest succesvolle lancering van een nieuwe versie van een tablet.

De nieuwste iPad werd op 7 maart geïntroduceerd als ‘The New iPad’ en zal dus niet de naam iPad 3 krijgen, zoals wellicht verwacht werd.

The New iPad ging op 16 maart in de verkoop in verschillende landen als Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. Nederland heeft net als vele andere landen moeten wachten, maar op 23 maart is het ook hier zover. Dan gaat The New iPad ook hier in de verkoop.

De nieuwe iPad heeft een retina display, dat is een scherm wat beter is dan drukwerk. Ook heeft de nieuwe iPad een resolutie van 2049 x 1536, dat is een resolutie vier keer zo hoog als de iPad 2. De nieuwe iPad heeft een 44% betere kleur verzadiging en een A5X quad-core grafische kaart.

Daarnaast heeft de nieuwe iPad nog wel een Home-knop. Dit is niet verrassend, maar er gingen geruchten dat deze weggehaald zou worden. De camera is een 5 megapixel camera welke vergelijkbaar is met de camera van de iPhone 4S. Het is een iSight camera met autofocus en auto gezichtsherkenning. De nieuwe iPad is tot slot 0,6mm dikker dan zijn voorganger.

Zie hier de volledige specs.

Top

Copyright © 2011 All Rights Reserved.